SEO teksten schrijven – 5 tips

Binnen SEO is content king! Zonder teksten gaat je website of webshop niet hoog scoren in Google of zelfs helemaal niet vindbaar zijn. Daarom zijn teksten zeer belangrijk. SEO teksten schrijven zijn een must als je met zoekmachine optimalisatie bezig bent. Maar hoe kan je nu de beste SEO teksten schrijven?

Teksten schrijven voor SEO

Zoekmachines zoals Google leest je website. Al jaar en dag is dat hun sterkste kenmerk. Ze analyseren teksten. Zonder teksten/titels is het moeilijk om te weten waarover een bepaalde pagina gaat. Relevante content is dan ook een noodzakelijk. Hieronder verschillende tips hoe je de beste SEO teksten kan schrijven.

1. Begin bij een zoekwoorden onderzoek

Bij een goede SEO strategie hoort natuurlijk een deftig zoekwoorden onderzoek. Zo kom je te weten via welke zoekwoorden jouw doelgroep zoekt. Pin je weliswaar niet vast op 1 specifiek zoekwoord maar maak content rond topics. Combineer verschillende gelijkaardige zoekwoorden, vragen, … in één relevante tekst.

2. Keyword in je titel & subtitels

Gaat een bepaalde tekst over een specifiek onderwerp waarop jouw doelgroep vaak zoekt? Zorg dan dat je hoofd keyword / zoekopdracht ook terugkomt in de titel van de tekst. Idealiter staat die ook vooraan in de tekst.

  • NIET: Zo zorg je dat je de beste SEO teksten kunt schrijven
  • WEL: De beste SEO teksten schrijven – 15 tips

Je tekst schrijf je in eerste instantie als meerwaarde voor je bezoekers. Pas in 2e instantie ga je deze gaan optimaliseren voor zoekmachines en voor SEO. Een leesbare tekst bevat dan ook tussentitels. Om van je tekst een SEO tekst te maken, voeg je relevantie zoekwoorden toe op een natuurlijke manier.

3. Vermijd keyword stuffing

Keyword stuffing betekent dat je je tekst vol zet met het zoekwoord waarop je wil ranken. Dit was een succesvolle strategie maar is ondertussen volledig achterhaald! Het is veel interessanter & beter om een unieke tekst neer te pennen. Zorg dat je zoekwoord aanwezig is maar niet in elke regel / paragraaf van je tekst.

Maak je tekst relevanter door:

  • Zoekwoord te gebruiken
  • Synoniemen te gevragen
  • Vragen toe te voegen die je doelgroep ook effectief stelt

4. Analyseer je concurrentie

Een algemene regel van hoelang je tekst moet zijn is er niet. Alles hangt af van het zoekwoord / topic waarop jij wil ranken. Analyseer de concurrentie door zelf eens te zoeken op het keyword. Als de concurrentie met kortere teksten kan ranken, dan moet jouw dit ook lukken.

Let op, niet alleen de lengte van de tekst is bepalend voor de positie van je webpagina. Zoekmachines kijken naar heel veel verschillende factoren. Dat jouw goed geschreven / unieke tekst niet rankt kan dan ook verschillende redenen hebben.

5. Gewoon beginnen met teksten schrijven

Je kan nog zoveel blogs lezen, video’s bekijken & podcasts beluisteren. De beste leerschool is het effectief zelf toepassen. Hoe meer teksten je schrijft, hoe beter je wordt in het schrijven van SEO teksten. Maak je tekst, reviseer deze, publiceer & bekijk hoe goed je tekst werkt. Daarna kan je nog altijd bijsturen, bijschrijven of herschrijven.

SEO teksten laten schrijven

Heb je geen zin of tijd om zelf SEO teksten te schrijven, dan kan je altijd kijken om je SEO teksten te laten. Kijken naar een freelance SEO tekstschrijver of kijk bvb voor een abonnement op Copyrobin.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *