SEO migratie

Lanceer je binnenkort een nieuwe versie van je website of webshop? Vergeet dan zeker de website SEO migratie niet. Maar wat is een SEO migratie? Waarom is het zo belangrijk en hoe begin je eraan? Lees alles wat je moet weten over een SEO migratie hieronder.

Wat is een SEO migratie?

Een SEO migratie is een mapping tussen je oude webpagina’s en de nieuwe. Je huidige of oude webpagina’s hebben een bepaalde waarde / autoriteit opgebouwd in Google. Na het lanceren van je nieuwe website, moet je aan zoekmachines duidelijk maken naar welke locatie de oude pagina’s verhuist zijn.

Bvb

  • OUD: website.be/landingspagina
  • nieuw: website.be/landingspagina-over-topic

Zonder jouw SEO migratie plan weten zoekmachines niet dat je oude pagina verhuist zijn. Zoekmachines krijgen op de.oude/gekende pagina’s een 404 error en moeten de nieuwe pagina’s van nul leren kennen.

Bij ee’ SEO migratie geef je zoekmachines instructies aan de hand van 301 redirects dat de webpagina op een andere locatie bevindt.

Waar.is een SEO migratie zo belangrijk?

Het isnjamler genoeg één van de veel gemaakte SEO fouten: een nieuwe website lanceren zonder een goed SEO migratie plan.

  • Verlies van autoriteit
  • grote terugval in aantal bezoekers
  • Bezoekers krijgen een 404 en gaan weg

Hoe begin je eraan?

  1. Breng al je oude webpagina’s in kaart (aan de hand van een web crawler)
  2. Zet de lijst in een excel
  3. Zet de nieuwe URL in een kolom ernaast
  4. Zorg voor elke oude webpagina een link naar de nieuwe website.

Vergeet de content niet!

Een goed en volledig SEO migratie plan bestaat niet alleen uit 301 redirects. Zorgen dat de content ook wordt overgezet is ook een cruciaal onderdeel.

Om de autoriteit op bepaalde pagina’s te blijven houden, moet je zoekmachines duidelijk maken naar waar oude pagina’s verhuist zijn. Maar ook dat de kwaliteit en lengte van de inhoud hetzelfde blijft of verbetert!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *