Meer directe boekingen voor jouw hotel

Tegenwoordig worden alle hotelovernachtingen (in welke accommodatie dan ook) online geboekt. Het grootste deel komt via de grote bookingsites zoals Booking.com, Hotels.com, … Maar als hoteleigenaar moet je (vaak hoge) commissies betalen. Daarom is het ook van belang om in te zetten op directe boekingen. Deze reservaties zijn veel waardevoller! Daarom enkele handige tips om meer directe boekingen te verkrijgen.

Creëer meerwaarde voor je klant

De boekingwebsites zijn enorm populair door hun grote aanbod en de eenvoud in gebruik. Daar kan jij als kleinere speler ‘nets tegen beginnen. Maar dat wil niet zeggen dat je geen impact kunt creëren op andere manieren. Geef je klanten een reden om rechtstreeks bij je te reserveren.

Vraag om rechtstreeks te boeken

We durven het vaak gewoon niet te doen. Maar wees er zeker niet bang voor! Vraag aan je klanten om rechtstreeks (op je eigen website) te boeken, in plaats van via bvb Booking.com.

Cadeautje voor directe klanten

Kan en wil je de rechtstreekse boekingen belonen? Denk dan aan een gratis attentie of cadeautje dat klaar ligt bij aankomst. De rechtstreekse boekers zullen dit enorm appreciëren. De volgende keer dat ze willen boeken, zullen ze zeker terug rechtstreeks reserveren.

Arrangementen

Een eenvoudige manier om meerwaarde te creëren, is dit het aanbieden van arrangementen. Combineer een overnachting met iets extra zoals diner, fietsenverhuur, wellness, pretparktickets, …

Geef minstens dezelfde reservatievoorwaarden

Eėn van de voordelen van o.a booking.com zijn de interessante voorwaarden. Denk dan aan gratis annulatie en geen voorschot.

Geef dezelfde reservatie voorwaarden op je eigen website.

Zorg voor een moeiteloze reservatieflow

Zorg dat je reservatieflow heel eenvoudig is en dat je klanten geen struikelblokken, vragen of twijfels kunnen hebben. Hou het simpel.

Wil je reservatieflow optimaliseren? Verdiep je dan in de wondere wereld van CRO (Conversie Optimalisatie)

Blijf top of mind

Wil je klanten laten terugkeren? Zorg dan dat je klanten te blijven onthouden.

Zet in op partnerships

Als lokale speler kan je heel eenvoudig partnerships opzetten met andere lokale organisaties.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *