Wat is het beste CMS voor jouw website?

Je website beheren doe je via een CMS ofwel een Content Management Systeem. Er zijn tientallen CMS systemen te vinden maar wat is nu het beste CMS voor jouw website. Er zijn verschillende factoren die de keuze van een content management systeem bepalen.

Wat is een CMS (Content Management Systeem)?

Een CMS of Content Management Systeem is een online beheersmodule om pagina’s, teksten, producten, … van op je website of webshop te beheren.

Het ene CMS heeft meer mogelijkheden dan het andere. Maar meer mogelijkheden wil vaak ook zeggen complexer in gebruik.

Populairste CMS’en

De meest gebruikte Content Management Systemen ter wereld zijn WordPress en Drupal. Specifiek voor webshops is Shopify dan weer de meest gebruikte CMS. We lichten elk CMS hieronder verder toe.

WordPress

Drupal

Shopify

Custom Content Management Systemen

Onderdelen van een goed CMS

Heb je nood aan een nieuwe website? Zorg dan je een deftig CMS krijgt om je website in te beheren. Volgende onderdelen zijn cruciaal en een must. Bespreek dit zeker met je website agency.

Page builder

Meer en meer wordt elke afzonderlijke pagina gezien als een landingspagina die op basis van een pagebuilder kan opgebouwd worden.

Verrijk je pagina met foto’s, teksten, video’s op basis van enkele voorgedefinieerde blokken. Zo maak je de pagina veel interessanter, leesbaarder voor je bezoeker.

Meertalkgheid (indien nodig)

Moet je website meertalig zijn? Kies dan ook een CMS die dit ondersteunt.

Zoekmachine vriendelijk

SEO of zoekmachine optimalisatie is niet meer weg te denken. Een website dient om gevonden te worden door hun doelpubliek

Publiceren en offline halen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *