Affiliate marketing netwerken in België

Wil.je starten met Affiliate Marketing? Dan raden we je aan om je aan te sluiten bij één van de bestaande affiliate marketing netwerken. Hieronder kan je een overzicht terugvinden van de verschillende netwerken.

TradeTracker

De oorsprong van TradeTracker ligt in Nederland. Hun sterkte is de lokale aanwezigheid. Momenteel zijn ze aanwezig in 27 landen wereldwijd.

Adverteerders: 5266

Website: www.tradetracker.com/benl/

Awin

Bij Awin ligt de oorsprong dan weer in Duitsland. Het netwerk heette voorheen Zanox. Awin is misschien wel de grootste internationale spelermisschien wel de grootste speler wereldwijd.

Adverteerders: 21.200
Publishers: +241.000

Website: awin.com/be

Daisycon

Daisycon is een minder populair affiliate netwerk in België, maar daarom niet minder interessant. De focus bij Daisycon ligt op leadgeneratie, travel & e-commerce.

TradeDoubler

TradeDoubler is niet het grootste affiliate netwerk van België, maar heeft wel enkele zeer grote affiliate programma’s in hun netwerk. Denk maar aan o.a. Disneyland Parijs

Waarom kiezen voor een affiliate netwerk?

Reeds aangesloten publishers

Als adverteerder is het vaak interessanter om je aan te sluiten bij één van bovenstaande netwerken, dan om zelf een affiliate marketing platform op te zetten.

Uitgebreid rapportage systeem

Een andere reden om te kiezen voor een bestaand netwerk, is de aanwezigheid van een uitgebreid rapportage systeem. Je wil natuurlijk weten vanwaar de extra leads of sales komen.

Er zijn weliswaar enkele uitzonderingen zoals:

  • Bol.com
  • Coolblue
  • Booking.com
  • Amazon

Waar op letten bij de keuze van je affiliate netwerk?

Het aanbod is niet onbeperkt (zeker niet in Vlaanderen) maar het is toch belangrijk om een doordachte keuze te maken als het om een affiliate marketing netwerk betreft.

Doelgroep van publishers

Het grote voordeel om voor een bestaand affiliate netwerk te kiezen, is de aanwezigheid van een groot aantal aangesloten publishers.

Laat de keuze van je favoriete affiliate netwerk ook bepalen door de aanwezigheid van de relevante doelgroep aan publishers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *